Hétmillió brit nem tudott ellenállni Katalin mellének

Vágólapra másolva!
A britek csaknem háromnegyede elítéli, hogy egy bulvárfotós lesből felvételeket készített Vilmos herceg félmeztelenül napozó feleségéről - derült ki a Sunday Times brit lap legfrissebb közvélemény-kutatásából. A britek ötöde - nagyjából hétmillióan - azonban ennek ellenére nem tudott ellenállni a csábításnak, és saját bevallása szerint megnézte az internetre is felkerült fotókat.
Vágólapra másolva!

Egyetlen brit lapban sem jelentek meg azok a képek, amelyeket a félmeztelenül napozó Katalin hercegnőről készített egy lesifotós. Az interneten azonban futótűzszerűen terjedtek a hercegnő pikáns fotói, és a Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap megbízásából készült országos felmérés során a megkérdezett felnőtt britek csaknem húsz százaléka bevallotta, hogy megnézte az egyelőre ismeretlen fotós által készített képeket a különböző portálokon.

Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, az elmúlt héten pedig számos más külföldi lap is lehozott a fotókból, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.

A most közölt felmérés azt jelenti, hogy a brit sajtó bojkottja ellenére hétmillió brit látta eddig a félmeztelenül napozó Katalin hercegnő fotóit - írta a lap. A Sunday Times a közvélemény-kutatás eredményeit kommentálva megjegyzi: a hercegi hitves keblére kíváncsi britek nyilván kizárólag azért kattintottak a képeket közlő portálokra, hogy osztozzanak a házaspár felháborodásán, mivel egyébként a megkérdezettek 73 százaléka elítélte a felvételek nyilvánosságra hozását, 72 százalékuk pedig egyetértett azzal is, hogy az udvar jogi eljárást indított a képeket először közlő francia magazin ellen.

A felmérésbe bevont britek 61 százaléka azt is pártolná, hogy induljon büntetőper a lesipuskás fotós ellen. A Sunday Times kommentárja szerint az ügy rávilágít arra a sajtószabályozási problémára, hogy bár jogilag lehetséges bizonyos anyagok közlésének megakadályozása a nyomtatott sajtóban, az interneten azonban ettől függetlenül továbbra is hozzá lehet férni a kifogásolt tartalmakhoz.