Holtan találták a Skóciában eltűnt magyar férfit

Vágólapra másolva!
A holttestet már vasárnap megtalálták, egy napon keresztül tartott az azonosítás és a halottkémi szemle. Egyelőre nem tudni a halál okát.
Vágólapra másolva!

Holtan találták a Skóciában múlt héten eltűnt magyar fiatalembert - közölték hétfő este a helyi hatóságok. A 27 éves férfi a múlt hétvégén indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből, de szállására nem tért vissza.

A területileg illetékes rendőrség - Northern Constabulary - már vasárnap közölte, hogy a sziget Dalmore nevű térségében előző nap megtalálták egy férfi holttestét, de kilétéről a folyamatban lévő azonosításra és halottkémi szemlére tekintettel akkor még nem tett közzé részleteket.

A Northern Constabulary azonban hétfő este hivatalosan bejelentette, hogy a szigeten eltűnt magyar fiatalember holttestét találták meg a hétvégén. Egyelőre nem tudni a halál okát.

Az ügyről - még az azonosítás hétfői hivatalos bejelentése előtt - a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva hétvégi ismertetésében, hogy a férfi két hónapja túrázott Nagy-Britanniában. A portál szerint a magyar férfi jól felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a kirándulásra a szigeten. Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, de mindössze 19 ezren lakják.