Ismét katona lesz az azeri baltás gyilkos

Vágólapra másolva!
Ramil Safarov most még pihen, de hamarosan visszatér a katonai szolgálatba. Az azeri hatóságok minden szükséges óvintézkedést megtesznek, nehogy valaki megölje a baltás gyilkost.
Vágólapra másolva!

Hamarosan újra visszatér az aktív katonai szolgálatba Ramil Safarov azeri katonatiszt, aki Magyarországon megölte örmény katonatársát - közölte az azeri hadsereg egyik parancsnoka. Ramiz Najafov vezérőrnagy, az azeri védelmi minisztérium külügyi kapcsolatokért felelős hivatalának vezetője közölte a SalamNews hírügynökséggel, hogy Ramil Safarov jelenleg a szabadságát tölti és pihen, de utána visszatér a katonai szolgálatba. A tábornok nem árulta el, hogy milyen beosztásban lesz a katonatiszt.

Najafov örmény fenyegetésekre utalva azt mondta: az azeri hatóságok minden szükséges óvintézkedést megtesznek, nehogy valaki meggyilkolja Safarovot.

Safarovot hazatérésekor hősként ünnepelték Bakuban. Addigi hadnagyi rangja helyett azonnal őrnaggyá léptették elő, lakást adtak neki, és kifizették nyolcévi elmaradt bérét.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit aztán hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, hogy országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

Cikkeinket a baltás gyilkos ügyéről és a diplomáciai konfliktusról itt olvashatja.