Szakadékba zuhant a Skóciában eltűnt magyar

Vágólapra másolva!
A fiatalember tíz napja indult túrázni a Hebridákon, eltűnt, holttestét egy szikla alján találták meg.
Vágólapra másolva!

Szakadékban zúzta magát halálra az a fiatal férfi, aki tíz nappal ezelőtt tűnt el Skóciában és akinek holttestét a hét végén találták meg a skót hatóságok a Hebridák egyik szigetén.

"Helikopterről szúrtuk ki a fiatalember élettelen testét, mely egy 60 méter magas szikla aljában hevert" - írja a Blikk a stornoway-i parti őrség egyik, neve elhallgatását kérő tagjára hivatkozva. "Lezuhant. Több napja heverhetett már ott, a tenger csak azért nem sodorta el a maradványait, mert még dagálykor is szárazon marad az a kis földnyelv a szikla alatt" - tette hozzá.

A férfi holttestét csak helikopterrel tudták kiemelni a szakadék aljából. Maradványait a helyi kórházba, majd onnan komppal a Brit-szigetre szállították.

Testvére szerint a helyi rendőrség csak szombaton kezdte meg a helikopteres keresést. "Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk, (abban), hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni" - mondta családtagja.