Bin Laden lesz a tévében az amerikai elnökválasztás előtt

Vágólapra másolva!
Két nappal az amerikai elnökválasztás előtt mutatja be a National Geographic az Oszama bin Laden haláláról szóló filmet. A csatorna vezetője szerint ennek semmi köze a politikához.   
Vágólapra másolva!

A NatGeo csütörtökön közölte, hogy november 4-én, vasárnap mutatják be a The Weinstein filmforgalmazó vállalat Seal Team Six: The Raid on Osama bin Laden című filmjét, amelyet John Stockwell rendezett. Harvey Weinstein, a filmstúdió társelnöke Barack Obama amerikai elnök újraválasztási kampányának egyik legbőkezűbb adományozója.

Howard T. Owens, a NatGeo elnöke közölte, hogy a filmbemutató időzítésének semmi köze a politikához, az őszi idénykezdéshez választották ezt az alkotást, amely élethűen ábrázolja az amerikai történelem leghosszabb hajtóvadászatának eseményeit. Harvey Weinsteinnek nincs beleszólása a filmcsatorna műsorprogramjának összeállításához - tette hozzá Owens.

Oszama bin Ladennel, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjével tavaly májusban végeztek a Seal nevű amerikai kommandó fegyveresei a pakisztáni Abbotábád városában. Bin Laden megölése volt az Obama-kormányzat talán legnagyobb sikere a terrorizmus elleni hadjáratban.