Nem kért a kínaiakból a hoteltulajdonos

Vágólapra másolva!
"Zárva lesz a szállodám a kínai turisták előtt" - ezzel a mondatával váltott ki hatalmas felháborodást egy francia divattervező, aki utóbb bocsánatkérésre kényszerült.
Vágólapra másolva!

Thierry Gillier, a Zadig & Voltaire alapítója a Women's Wear Daily magazinnak azt nyilatkozta, hogy hamarosan megnyíló párizsi luxushoteljében nemkívánatos vendégnek számítanak majd a kínaiak. A kijelentés hatalmas felháborodást váltott ki Kínában, ahol mondatai futótűzként terjedtek a különböző internetes közösségi oldalakon.

Gillier később arra hivatkozott, hogy szavait kiragadták a kontextusukból. "Megjegyzéseim kétségtelenül ügyetlenek voltak... megértem, hogy megsérthették barátaimat Kínában, Franciaországban vagy máshol, és ezt mélyen sajnálom" - mondta közleményében a divattervező. Kitért arra is, hogy csak a hotel exkluzivitását akarta hangsúlyozni, amely nem a tömegturizmus céljait szolgálja majd.

A BBC tudósítója beszámolt arról is, hogy Gillier kérte a magazint, hogy a "kínai turistákat" javítsa át "buszokat megtöltő turistákra". A Zadig hotel a tervek szerint 2014-ben nyílik meg Párizs egyik előkelő negyedében.