Vérengző kutyája miatt kapott börtönt egy román férfi

Vágólapra másolva!
A kolozsvári férfi harci kutyája három éve harapta össze a szomszédban lakó kisgyerek fejét, aki maradandó sérüléseket szenvedett. A bíróság a kutya gazdáját most fél év letöltendő börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

Jogerősen fél év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek kedden Romániában egy férfit, mert a kutyája megharapott egy gyermeket. A kolozsvári férfi egy harci kutya tulajdonosa, amely három évvel ezelőtt koponyán harapta szomszédja hároméves fiát.

A kutya által megtámadott gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, de az orvosoknak sikerült megmenteniük. Ezt követően azonban hosszas kórházi kezelésre szorult, és kiderült, hogy maradandó sérüléseket szerzett a harapások miatt.

A bíróság azért találta vétkesnek a férfit, mert a kutya támadása előtt arról biztosította a gyerek szüleit, hogy az állat nem agresszív, és a kisfiú nyugodtan megsimogathatja. Az állaton nem volt szájkosár, amit súlyosbító körülményként vett figyelembe a bíróság.

A kolozsvári ítélőtábla elutasította a vádlott fellebbezését, és helybenhagyta a féléves börtönbüntetésről szóló első fokú ítéletet. A jogerős döntés szerint az elítéltnek 200 ezer lej - 12,4 millió forint - kártérítést is fizetnie kell.