Tüntetőket robbantottak fel Szíriában

Vágólapra másolva!
Nyolc ember, köztük nők és egy gyerek is meghalt egy pokolgépes merényletben Szíriában egy kormánypárti területen. Az információk szerint tüntetők között robbant egy autóba rejtett bomba.
Vágólapra másolva!

Pokolgép ölt meg nyolc embert szombaton Szíriában, a főváros közelében fekvő al-Nabk városban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet, amely katonai és orvosi forrásokból szerzi információit.

A halottak polgári személyek, köztük egy gyermek és két nő is van. Tizenhárom további személy megsebesült.

Az OSDH szerint a merényletet egy rezsimellenes tüntetés résztvevői ellen követték el autóba rejtett pokolgéppel. Al-Nabk a Damaszkuszt Homsz tartománnyal összekötő útvonalon fekszik, és a rezsim egyik fellegvárának számít.

Az OSDH korábban azt közölte, hogy a nap folyamán összesen legalább hetvenöt ember vesztette életét Szíriában. A hivatalos szíriai hírügynökség, a SANA szombaton arról számolt be, hogy a kormány megtiltotta a török repülőgépeknek a szíriai légtér használatát.

A döntés előzménye, hogy a török légierő szerdán leszállásra kényszerített egy Moszkvából Damaszkuszba tartó szíriai utasszállítót, és elkobozta rakományát, azzal az indokkal, hogy a szíriai védelmi minisztériumnak szánt fegyveralkatrészeket és hadianyagot visz.