Pár perccel haláluk előtt még mosolyogtak az alpesi mészárlás áldozatai

Vágólapra másolva!
Mindössze 33 perccel meggyilkolásuk bejelentése előtt az Alpokban lemészárolt család tagjairól még mosolygós képek készültek - írja a The Telegraph című brit lap hétfői száma.
Vágólapra másolva!

Mint arról részletesen beszámoltunk, Saad al-Hilli iraki születésű brit mérnököt, feleségét, anyósát és egy francia kerékpárost szeptember 5-én gyilkolták meg hidegvérrel a Francia-Alpok egyik kedvelt turistaútvonalán. Mindhármukkal lőfegyverrel végeztek, két-két golyót kaptak a fejükbe ismeretlen gyilkosuktól. A francia nyomozók szerint a helyszínen talált 25 töltény, az áldozatok halálát okozó fejlövések arra utalnak, hogy profi gyilkos vagy gyilkosok lehettek az elkövetők, akik azonban mégis életben hagytak két szemtanút: al-Hilli kislányait.

Egyiküket ugyan vállon lőtték, és betörték a fejét, de már túl van az életveszélyen, egy grenoble-i kórházban ápolják. A másik kislány - aki az édesanyja és nagyanyja szoknyája alatt bújt el - sértetlenül megúszta, de sokkot kapott. A francia rendőrök is csak nyolc órával a gyilkosság felfedezése után találták meg elhunyt anyja lába mögött.

A legfrissebb információ az ügyben, hogy mindössze 33 perccel azelőtt, hogy telefonon bejelentették a gyilkosságot, a lemészárolt család tagjairól még mosolygós képek készültek.

Eric Maillaud ügyész szerint a család kocsijában talált képek igazi családi fotók, amelyeken Saad al-Hilli felesége és anyósa is mosolyog, és nem látszik rajtuk, hogy aggódnának valami miatt. Ez arra utal, hogy mindenki nyugodt volt ezekben a pillanatokban - írja a The Telegraph.

Brett Martin, a brit légierő veterán tisztje volt az első, aki a gyilkosság után a helyszínre érkezett. Elsősegélyt nyújtott a nagyobb lánynak, aztán megnézte a kerékpáros pulzusát, leállította a BMW motorját, majd lebiciklizett a hegyről, és 15.48-kor telefonált. Mivel az utolsó kép 15.15-kor készült, kevesebb mint 33 perc alatt kellett megtörténnie a gyilkosságoknak és a tettesek eltűnésének.

A nyomozók a környékbelieknek megmutatják a képeket, a sajtónak azonban nem adták ki őket.