66 millióan nézték Obamáék vitáját

Vágólapra másolva!
Az internetes nézőkkel együtt a második Obama-Romney-vitát nagyjából 70 millióan nézték Amerikában. A csúcs Jimmy Carter 1980-as vitája Ronald Reagannel, amelyet 80 millióan láttak.
Vágólapra másolva!

Csaknem 66 millió néző kísérte figyelemmel az amerikai elnökjelöltek második televíziós vitáját, alig valamivel kevesebben, mint az elsőt - közölte szerdán a Nielsen piackutató cég.

Barack Obama elnök és republikánus kihívója, Mitt Romney élőben közvetített szópárbaja kedden 65,6 millió, október 3-án pedig több mint 67 millió embert ültetett a készülékek elé. A felmérés csak a háztartásokban működő televíziókkal számolt, a szórakozóhelyeken tévézőkkel és a vitát az interneten követőkkel nem, így becslések szerint az első vita nézőinek száma csak az Egyesült Államok területén meghaladhatta a 70 milliót.

Az eddigi nézőszámrekordot Jimmy Carter elnök és republikánus kihívója, Ronald Reagan 1980-as, kamerák előtt vívott szópárbaja tartja, amelyre 81 millió amerikai volt kíváncsi. A második Obama-Romney összecsapást 10 csatorna közvetítette élőben, a spanyol nyelvű Telemundo pedig felvételről adta.

A legtöbben, átlagosan 13,8 millióan ezúttal az NBC-n nézték a vitát, a második helyre az ABC került 12,5, a harmadikra pedig a Fox News 11,1 millió nézővel. (Az utóbbi csatorna ezzel kevés híján megdöntötte saját nézőcsúcsát, amelyet Joe Biden és Sarah Palin 2008-as alelnökjelölti vitája tart.) A CBS közönsége 10,4, a CNN-é 5,6, az MSNBC-é pedig 4,9 millió volt.