Athénban szívrohamot kapott és meghalt egy tüntető

Vágólapra másolva!
A görög fővárosban a megszorítások ellen tüntetnek, az egyik résztvevő szívrohamot kapott. Egy másik tüntetésen a rendőrökkel csaptak össze a fiatalok. Görögországban közben általános sztrájk is van.
Vágólapra másolva!

Athénban meghalt egy 66 éves tüntető, miután szívrohamot kapott a Szintagma téren, ahol mintegy 25 ezren tiltakoztak csütörtökön a kormány megszorító gazdaságpolitikája ellen - közölte egy rádióállomás.

A férfi légzési nehézségekkel küszködött, és szívrohamot kapott a parlamenttel szemben lévő téren. Kórházba szállították, ahol meghalt - mondta be a Szkaj rádió.

Az egyik athéni tüntetésen több száz fiatal összecsapást provokált ki a rendőrséggel, miközben egy hónapon belül már a második általános sztrájk folyik az országban. A több tízezer tüntető közül kivált erőszakos fiatalok benzinbombákkal, palackokkal és márványdarabokkal dobálta meg a rendőröket a parlament közelében, amire a rohamrendőrség könnygázzal és sokkoló gránátokkal válaszolt.

Az ország második legnagyobb városában, Szalonikiben békésen zajlott le a gazdasági megszorítások ellen meghirdetett tüntetés.