Rákos gyerekek nevében gyűjtött pénzt két romániai csaló Ausztriában

Vágólapra másolva!
Tíz év börtön is várhat arra a kéregető párra, akik gyermekrák elleni gyűjtéssel csaltak ki pénzt áldozataikból egy osztrák kisvárosban.
Vágólapra másolva!

Két romániai származású csalót fogták el Ausztriában, akiket akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetnek, amiért pénzt csaltak ki áldozataikból, azt állítva, súlyosan beteg gyerekek számára gyűjtenek. A rendőrség 25 embert talált, aki pénzt adományozott a párnak, de azt még nem tudják, összesen mekkora lehet a csalással szerzett összeg.

Az osztrák ügyészség szerint a pár valószínűleg egy szervezett kéregető banda tagja. Ezt azzal indokolja, hogy a pár az osztrák kisváros, St. Jakob im Rosental utcáin házról házra járt, és egy valódi jótékonysági szervezet hamis papírjaival igazolták magukat.

A 20-as éveikben járó házaspár tagjai azt állították, azért kéregettek, mert pénzt kellett szerezniük négyéves, leukémiás gyermekük kezelésére. Másoknak viszont már azzal indokolták a tettüket, hogy a válság során mindenüket elveszítették, és azért küzdenek most, hogy fel tudják nevelni négy gyereküket.