Tréfacsata Obama és Romney között

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök és republikánus kihívója, Mitt Romney egymáson tréfálkozott egy jótékonysági célokra gyűjtő rendezvényen, de magukkal szemben is elengedtek egy-két poént.
Vágólapra másolva!

A katolikus érsekség által szervezett eseményen Obama azt mondta, hogy az első elnökjelölti vitája - amelyet saját értékelése szerint is elvesztett - csak egy hosszú szieszta volt, hogy felkészüljön a másodikra. Romney saját mormon vallására utalt azzal, amikor kijelentette, azzal készült fel a vitákra, hogy "65 éve nem ivott alkoholt" - tudósít a BBC.

Az Alfred F. Smith Memorial alapítvány vacsoráján - amely az elnökválasztási kampány egyik hagyományos színhelye - Romney Obama alelnökén viccelődött. "Remélem, az elnök elhozza magával [a következő vitára] Joe Bident is, mert ő mindenen nevet" - mondta Romney, utalva a két alelnökjelölt egy héttel korábbi vitájára.

Obama ugyanakkor szóba hozta, hogy azért bírálták őt, mert külföldön túl népszerű. "Lenyűgözött, hogy Romney kormányzó milyen jól elkerülte ezt a problémát", utalva a republikánus elnökjelölt nyári körútjára, amely éles kritikákat váltott ki.