Megházasodott a luxemburgi trónörökös

hercegi esküvő, Vilmos luxemburgi trónörökös herceg és Stéphanie de Lannoy belga grófnő távozik egyházi esküvőjéről a luxembourgi Mi Asszonyunk-székesegyházból
Vágólapra másolva!
Évszázadok óta nem volt akkora királyi esküvő a hercegségben, mint amekkorát Vilmos luxemburgi trónörökös herceg és Stephanie de Lannoy belga grófnő egybekelése alkalmából tartottak szombaton.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/Nicolas Lambert

A 30 éves luxemburgi trónörökös, Vilmos a 28 éves belga grófnőt, Stephanie de Lannoyt vette el. A pár már három éve ismeri egymást, eljegyzésüket 2011-ben tartották. A fiatal grófnő a belga nemesség tagja, folyékonyan beszél franciául, németül és oroszul is, tanulmányait a leuveni egyetemen végezte. A luxemburgi állampolgárságot a szokásos, hosszas jogi procedúra nélkül kapta meg, ami kisebb felháborodást váltott ki korábban a hercegségben.

Forrás: AFP/Benoit Doppagne

Európa nemessége és sok civil vendég is megjelent az ünnepélyes egyházi esküvőn a Notre Dame katedrálisnál, egy nappal a polgári házasságkötés után. Több mint 120 nemzetközi médium vett részt az eseményen, a vendégek között ott volt a norvég király és királyné, a japán koronaherceg, a wessexi hercegnő, El Hasszán jordán herceg és felesége is.

Forrás: AFP

A neves eseményre a luxemburgi kirakatok megteltek limitált kiadású pezsgőkkel, csokoládékkal, porcelánokkal, képeslapokkal és porcelánedényekkel, természetesen mindegyik ajándéktárgyon a mosolygós pár látható.