Öt hónapos késéssel jelentkezett a lottónyertes

Vágólapra másolva!
Öt hónappal a sorsolás után tudta meg egy amerikai nő, hogy 23 millió dollárt nyert a lottón.
Vágólapra másolva!

Gépkocsija kesztyűtartójában felejtette később nyertesnek bizonyult lottószelvényét egy 69 éves nő az Egyesült Államokban, és csak öt hónappal később tudta meg, hogy 23 millió dollár (5,1 milliárd forint) nyertese.

Az öt hónap alatt Julie Cervera alig tudta kifizetni villanyszámláját, etetni családját, és megakadályozni azt, hogy a kábelszolgáltató kikapcsolja az adást, mert nem fizetett neki.

Csütörtökön valaki eljuttatta neki lánya fényképét, amint lottószelvényt vásárol egy üzletben. A fotót a lottóhatóság illetékesei tették közzé, keresve a titokzatos májusi nyertest. A lány annak idején anyja megbízásából vette a szelvényt.

"Először azt hittem, hogy bankot rabolt, mivel nem láttam a szavakat a felvétel tetején" - mondta Cervera, aki három szemüveget is felvett, hogy végre elolvashassa azt, hogy nyert. "Legalább 200 lottószelvény hever szanaszét a házamban, soha nem ellenőriztem, nyertem-e" - tette hozzá.
A három felnőtt gyermek anyja, akinek hat unokája is van, még éppen időben jelentkezett a hét végén a nyereményért, november 26-án lejárt volna a pénz felvételének időpontja.

Cervera, aki 20 éven át rokkantsegélyből élt, gyermekeit és nagybátyját fogja támogatni az összegből. "Magamnak csak egy pár új tornacipőt szeretnék" - hangoztatta. Az AP amerikai hírügynökség szerint az elmúlt évben 20,5 millió dollárnyi nyereményért nem jelentkeztek a lottónyertesek az Egyesült Államokban.