Az őrök orra elől lopták el a Tower kulcsait

Vágólapra másolva!
Ellopták a londoni Tower kulcsait. Az őrség végignézte a lopást, de nem vették üldözőbe a tolvajt, csak rádión próbáltak segítséget kérni. Az összes zárat le kellett cserélni, ami több ezer fontba került.
Vágólapra másolva!

Ellopták a londoni Tower kulcsait, pontosabban egy súlyos kulcscsomót, amely felvonóhidak, konferenciatermek, továbbá az étterem zárásához kell. A kulcsok egy olyan fémkazettában voltak, amelyet - elméletileg - mindig zárva tartottak, ha benne voltak a kulcsok, ám a lopás éjjelén, november 5-én - amely hagyományos örömünnep Angliában - a doboz nyitva volt.

A tolvaj átmászott a főkapun, majd egy belső kapun, és megragadta a kulcsokat. Az őrség ugyan észrevette, ám nem vehették üldözőbe, mert szigorú parancsuk van arra, hogy nem hagyhatják el őrhelyüket. Így csak arra futotta, hogy rádió-adóvevőn segítséget kérjenek, de hiába próbálkoztak.

A nem túl dicső esetről csak vasárnap este szerzett tudomást a brit sajtó. A Tower tisztségviselői váltig állítják, hogy a koronaékszerek, amelyeket szintén itt őriznek, nem voltak veszélyben. A rendőrség nagyszabású hajtóvadászatot indított a kulcstolvaj elfogására, ám eddig nem járt sikerrel, a Tower személyzete lecseréltethette az összes érintett zárat, ami több ezer fontba került - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.