Szóváltásba került Merkel és Putyin a Pussy Riot miatt

Vágólapra másolva!
Merkel a védelmébe vette a Pussy Riot letartóztatott tagjait, amire Putyin annyit mondott, hogy a lányzenekar egyik tagja zsidógyűlölő, és ilyen embereket egyikük sem támogathat.
Vágólapra másolva!

A Pussy Riot nevű lányzenekar miatt keveredett kisebb szóváltásba Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök - írta a Kyevpost. A zenekar két tagja kétéves kényszermunkán van azért, mert Putyin-ellenes akciót szerveztek egy templomba.

Angela Merkel enyhe szavakkal azt fejezte ki oroszországi látogatásán, a moszkvai orosz-német fórumon, hogy nem ért egyet a lányok bezárásával. "Nem tudom, hogy a két nőt börtönbe kellett-e küldeni. Azt sem tudom, hogy ilyesmi előfordulhatott-e volna velük Németországban" - mondta a kancellár.

Az orosz elnök erre azt mondta: "Halljuk, mit mond a partnerünk, de vajon ők is hallják olyan messziről, hogy mi történik itt?" Putyin azt mondta Merkelnek, hogy a Pussy Riot egyik tagja egy zsidónak öltöztetett bábut akasztott szimbolikusan, és azt mondta, hogy Moszkvának elege van az ilyen emberekből. "Sem mi, sem ők nem támogathatunk antiszemitákat" - mondta Putyin Merkelnek.