Vágólapra másolva!
Egy gázai lakos beszámolója szerint képtelenség volt aludni az elmúlt napokban a robbanások zajában. Még ennél is rosszabb azonban, hogy az ott élők az izraeli hadsereg szárazföldi támadásától rettegnek.
Vágólapra másolva!

"A helyzet rettenetes. Naponta alig egy órát tudok aludni, robbanások vannak mindenfelé. Csak a légi csapás, a lövöldözés, a rakéták, bombák, mentőautók zaját hallani" - mondta a BBC-nek egy gázai palesztin lakos, aki szerint az áramellátás is megszűnt.

Elmondása szerint a helyiek nagyon félnek attól, hogy Izrael elindítja a szárazföldi támadást a Gázai övezet ellen, amely Izrael államhoz tartozik, de Ciszjordániával együtt palesztin irányítás alatt áll. A területet gyakran használják szélsőségesek Izrael elleni támadások kiindulópontjaként, ezért az izraeli hadsereg szárazföldi támadást tervez.

Pénteken 16 ezer tartalékost hívtak be az izraeli hadseregbe, ami arra enged következtetni, hogy Jeruzsálem szárazföldi támadásra készül. A Jerusalem Post a BBC szerint arról írt, hogy Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a nemzetközi szervezeteknél lobbizik az izraeli támadások védelmében.