Negyven gyerek halt meg egy egyiptomi balesetben

egyiptom, buszbaleset, vonat összeütközött az iskolásokat szállító kisbusszal
Vágólapra másolva!
Vonat rohant egy diákokat szállító autóbuszba Egyiptomban, legalább negyven gyerek meghalt.
Vágólapra másolva!

Összeütközött egy vonat és egy iskolásokat szállító autóbusz szombaton Egyiptomban, a balesetben 40 gyerek meghalt - közölte a MENA egyiptomi állami hírügynökség.

A súlyos szerencsétlenség Assziut közelében, Manfalut településen történt, Kairótól 300 kilométernyire délre. Az egyiptomi hírügynökség szerint 40 gyerek halt meg, a baleset helyszínéhez közel fekvő assziuti kórház orvosa, Mohamed Szamir viszont azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma 38, s közülük 37-en 4-6 éves korú gyerekek voltak.

Forrás: MTI/EPA
Forrás: MTI/EPA

A vonat alá gyűrt mikrobusz roncsa

"Azt mondták nekünk, hogy a sorompó nyitva volt, a busz felhajtott a sínekre, és ekkor ütközött össze a vonattal" - mondta az orvos szemtanúkra hivatkozva. Hozzátette, négy gyerek és két nő súlyosan megsérült a balesetben. Más hírügynökségi jelentések szerint a buszon mintegy 60 óvodás utazott. Az AP amerikai hírügynökség 47 halálos áldozatról tud.

Mohamed Murszi egyiptomi elnök utasította minisztereit, hogy nyújtsanak támogatást a balesetben meghalt gyerekek családjainak. Jahja Kesk assziuti kormányzó vizsgálatot rendelt el. Az egyiptomi utak és vasutak nem biztonságosak: az egyiptomiak régóta panaszkodnak amiatt, hogy az egymást követő kormányok nem képesek kikényszeríteni az alapvető biztonsági normák betartását, ami halálos balesetek sorozatához vezetett.