Mozgássérültek égtek benn a tűzben

Vágólapra másolva!
Legalább 14 ember meghalt abban a tűzben, amely egy délnyugat-németországi üzemben ütött ki. A gyárban körülbelül 120 sérült embert foglalkoztatnak.
Vágólapra másolva!

A tűzoltók még végzik a mentést, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet. A német Bild információi szerint tizennégy ember halt meg, heten pedig megsebesültek. A sérültek légzési nehézségekre panaszkodtak, miközben a tűzoltók kimentették őket. Többen füstmérgezésben haltak meg,

A Spiegel szerint a tűz délután két óra körül keletkezett. Az egyik raktár gyulladt ki, ahol a Bild szerint vegyi anyagokat is tarthattak. A raktárban egy robbanás is történt. A tűzriasztó-berendezés automatikusan beindult, a hatóságok pedig a környék összes tűzoltóját riadóztatták.

Forrás: AFP/Patrick Seeger

Az üzem Titisee-Neustadt városában található a Fekete-erdőben. A faanyagokkal és fémfeldolgozással foglalkozó gyárban 120 sérült embert alkalmaznak, köztük szellemi és mozgássérült embereket.

A fogyatékos munkások a tűz hatására pánikba estek - írta a Spiegel. "Mi olyan emberekkel foglalkoztunk itt, akik alapvetően nem reagálnak racionálisan" - mondta a tűzoltók egyik parancsnoka. Az üzem egy négyemeletes házban található, ami a Karitász humanitárius szervezet tulajdonában áll. Harminc éve működik, 2002-ben újították fel.