Félmilliárd dolláron osztozhat két lottónyertes

Vágólapra másolva!
Ketten is eltalálták a nyertes számokat az Egyesült Államok szerencsejáték-történelmének második legnagyobb jackpotjáért. Egyelőre még egyikük sem jelentkezett a nyereményért.
Vágólapra másolva!

Két szelvény is nyert az amerikai Powerball lottójáték szerda esti sorsolásán, ahol félmilliárd dollár volt a főnyeremény. A mostani a második legnagyobb jackpot az Egyesült Államok szerencsejáték-történelmében.

A főnyeremény összege 16 héten át halmozódott. A szerdai húzás után egyelőre még egyik nyertes sem jelentkezett. A sorsolás előtt percenként országosan 130 ezer szelvényt adtak el, de az esély a nyerésre 1:175 223 510 arányú volt. A nyertes számok: 5, 23, 16, 22, 29 és 6.

A legnagyobb jackpot korábbi rekordját a Mega Millions lottó állította fel tavaly: ekkor három nyerő szelvény tulajdonosa között osztottak fel 656 millió dollárt (ez a jelenlegi árfolyamon számolva 143 milliárd forint).

A szerdai sorsolás nyertesei választhatnak: vagy azonnal elviszik az adózás utáni 327,4 millió dolláros (több mint 71 milliárd forint) átalányösszeget, vagy azt kérik, hogy a félmilliárdot három évtized leforgása alatt éves járadékként fizessék ki nekik.

A Powerballt 42 amerikai államban, a szövetségi területen található fővárosban, valamint az Amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Az elmúlt két évtized során annak a csaknem 300 embernek, aki megütötte a főnyereményt, 11,6 milliárd dollárt fizettek ki.