Vérfürdő előfutára lehet a szíriai internetszünet

Vágólapra másolva!
A szíriai felkelők attól tartanak, hogy az internetszolgáltatás két napja tartó szüneteltetésével vérfürdőt készít elő a kormány. A hatóságok karbantartásra hivatkoznak.
Vágólapra másolva!

Már második napja nincs internet- és telefonszolgáltatás Szíria egész területén - jelentette pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). "Néhány szektorban hozzá lehet férni ugyan a világhálóhoz, de csak nagy nehézségek árán" - pontosított a londoni székhelyű központ vezetője. Az internetes forgalom csütörtök délután állt le a közel-keleti országban.

A felkelők állítása szerint a kormány "vérfürdőt" készít elő, de a hatóságok azt közölték, hogy karbantartási munkálatok miatt szünetel a távközlési szolgáltatás. A szíriai kormány korábban is szüneteltette az internetszolgáltatást a nagyobb katonai műveletek idején. Tudósítók szerint azonban hasonló országos szünetre még nem volt példa.

Pénteken újra megnyitották a damaszkuszi nemzetközi repülőtér felé vezető utat, amelynek mentén heves összecsapások voltak az éjjel. A reptér órákon át nem fogadott járatokat, de péntekre helyreállt a forgalom.