Blikk: Nem először ölt a magyar gyilkos Thaiföldön

Thaiföld, Phuket sziget
Vágólapra másolva!
Egy Magyarországról szökött gyilkos ölhette meg Thaiföldön azt a magyar férfit, akinek holttestét pénteken a dzsungelben találták meg - írja a Blikk. A lap információi szerint már több áldozat volt, a gyilkos hat itthoni elfogatóparancs és nyolc év börtön elől álnéven szökött Thaiföldre.
Vágólapra másolva!

A thaiföldi dzsungelben agyonszurkált magyar üzletember, R. Péter nem az első áldozata lehet az Ázsiában is rettegett gyilkosnak, aki hat itthoni elfogatóparancs és nyolc év börtön elől álnéven szökött Thaiföldre. A Blikk Chikó Ferencre hivatkozva írja ezt, aki több mint 16 évig vezette a BRFK életvédelmi osztályát, nyugdíj után pedig nemzetközi nyomozó irodájával több külföldre menekült tettest adott a hatóságok kezére. Egy éve már a thaiföldi gyilkosság gyanúsítottjának, N. Gábornak a nyomában volt. Sőt egyszer le is csukatta már - írja a Blikk.

A magyar férfi holttestét helyi beszámolók szerint egy műanyag zsákban találták meg pénteken egy thaiföldi gumiültetvényen, valahol a dzsungelben. A férfi testén öt késszúrást, fején több más sérülést találtak. A holttest a Phuket Wan hírportál szerint ekkor már egy hete egy tóban feküdt és oszlásnak indult, ezért arc alapján már nem lehetett azonosítani. A hatóságok azonban a hét végén DNS-vizsgálat alapján arra jutottak, hogy az eltűnt magyar üzletember testéről lehet szó.

Chikó a Blikknek azt mondta, Cs. László, a gazdag vállalkozó tavaly februárban tűnt el a Cosa-Moj sziget repteréről N. Gábor társaságában. "A család és az ügyvédi iroda kért fel, hogy derítsem ki, mi történt az eltűnt vállalkozóval. Sikerült a kinti hatóságokkal elintéznem, hogy kihallgathassam N. Gábort, akit itthon hatszorosan köröztek, és éppen nyolc év börtönre ítélték, amikor megszökött Magyarországról. Izraeli állampolgárként, David Mose névre kiállított útlevéllel telepedett le Thaiföldön, ám a fotója alapján kint bebizonyítottam, hogy ki is valójában" - mondta a Blikknek.

Így már meggyanúsíthatták Cs. László elrablásával - azért nem megölésével, mert a holttest azóta sincs meg. Itthon Cs. László ügyét áthelyezték a BRFK életvédelmi egységéhez, ahol azóta is folyik a nyomozás. Hiába volt bizonyíték, hogy az eltűnés után N. használta Cs. László bankkártyáját és árulta az autóját, milliós összegű óvadék ellenében kiengedték" - írja a lap. Chikó szerint ez hiba volt, többek között most ezért halt meg az ingatlanos R. Péter.

N. Gábort a mostani gyilkosság miatt hatalmas erőkkel keresik. R. Péter a lap információi szerint rettegett Némethtől, mégis vele látták utoljára. Van egy felvétel arról, hogy N. a szigeten olyan nejlonzsákot vásárolt, mint amilyenbe csomagolva kevéssel később megtalálták R. holttestét - tette hozzá a nyomozó.