Katalin hercegné terhes

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő, Kate Middleton Szingapúrban koccintanak a királynő  egészségére
Vágólapra másolva!
Az esküvő óta azt találgatja a fél világ, mikor jön a kis trónörökös, most végre hivatalosan is bejelentették, hogy Katalin hercegné terhes. Reggelente olyan rosszul van, hogy kórházba vitték.
Vágólapra másolva!

Gyermeket vár Vilmos herceg felesége - a hírt hétfőn jelentette be hivatalosan a brit királyi ház. A tájékoztatás szerint a hercegnét hétfőn megfigyelésre kórházba vitték a terhesség okozta "akut reggeli rosszullétei" miatt. Az egész família el van ragadtatva a hírtől - írja a BBC. A lap szerint Katalin még nagyon korai szakaszában van a terhességének, még nincs 12 hetes, csak az állapota miatt jelentették be a hírt.

Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a brit trón második számú várományosa - tavaly áprilisban esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének, Kate Middletonnak.

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri
Katalin és Vilmos herceg néhány hete Szingapúrban

A hercegi hitves terhességéről azóta rendszeresen lábra kaptak találgatások a brit és a világsajtóban, ám ezek rendre téves információnak bizonyultak. Most azonban a St. James-palota - Vilmos és Károly herceg közös hivatala - véget vetett a találgatásoknak azzal, hogy hivatalosan is bejelentették a hírt. Katalin utoljára pénteken mutatkozott a nyilvánosság előtt, amikor egykori iskolájába látogatott el.

A királyi család történésze gyorsan nyilatkozott arról, milyen fantasztikus, hogy még a királynő uralkodása alatt megszületik a Windsor-ház újabb generációja, így még azt a dédunokáját is látni fogja, aki egykor majd követi őt a trónon.

A brit miniszterelnök, David Cameron is villámgyorsan reagált a bejelentésre, a Twitteren azt írta, nagyon örül a hírnek, a herceg és a hercegné pedig csodálatos szülők lesznek.

Az internetezők sem sokat vártak, a Twitteren rögtön a bejelentés után "létezem" bejegyzéssel már saját csatornát is indított valaki a királyi magzatnak, de sokezer gratulációt is posztoltak már. "Bocs Beyonce, többé nem Blue Ivy a 21. század legjobban várt babája" - üzenete valaki az énekesnőnek, akinek igazán nagy felhajtás kísérte a terhességét.