Magyarországon mos pénzt a kínai alvilág

Vágólapra másolva!
Rekordösszeget, 1,8 millió eurót találtak Strasbourg közelében egy kínai nő és fia autójában. Budapestre csempészték volna a pénzt, és áprilisban is volt már egy hasonló eset.
Vágólapra másolva!

Egy rutinellenőrzésen szúrták ki a kínaiak Audi A6-osát a francia vámőrök, és az ülésekbe rejtve több mint 38 ezer darab, 10 és 500 euró érték közötti bankjegyet találtak. "Jobb esetben adócsalásból, rosszabb esetben embercsempészetből vagy prostitúcióból származó jövedelemről van szó" - mondta az egyik nyomozó a Le Journal du Dimanche című lapnak. A Portugáliában élő 43 éves nő és 23 éves fia először azt állította, Párizsból Bécsbe utaznak, és nem tudnak a kocsiban elrejtett pénzről, később azonban egyikük bevallotta, hogy Budapestre akarták csempészni az 1,8 millió eurót.

Mindkettejük ellen bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanújával indul nyomozás, és a francia lap az ügy kapcsán felidézett egy áprilisi esetet. Akkor egy szintén kínai pár 450 ezer eurót próbált meg Spanyolországból prágai lakóhelyére csempészni, de őket is feltartóztatták a vámosok az autópályán. Mint a kihallgatáson bevallották, hogy egy kínai vállalat megbízásából gyűjtötték be a pénzt a különböző európai országokban élő diaszpóra tagjaitól, hogy eljuttassák a Bank of China magyarországi fiókjába.