Tizenhét halott egy pakisztáni robbantásban

Vágólapra másolva!
Robbantásos merénylet történt hétfőn Pakisztán északnyugati részén, Dzsamrud városban. A detonációban legalább 17-en életüket vesztették - közölték hivatalos források.
Vágólapra másolva!

A merénylet az Afganisztánnal szomszédos, pastuk lakta törzsi területen történt, ahol igen aktívak a tálibok és más radikális iszlamista fegyveres csoportok, és rendszeresek a hasonló terrorcselekmények. A hétfői támadásban legalább 17-en haltak meg, és 45-en megsebesültek.

Forrás: AFP/A. Majeed

Az áldozatok többsége nő, akik Dzsamrudban egy autóbuszmegállóban várakoztak, egy piac és egy kormányhivatal közelében. A halottak között négy afgán nő és két gyerek is van.

"Az autómban ültem, amikor hirtelen egy nagy robbanás történt és egy tűzgolyó csapott fel. Láttam, amint az emberek meggyulladnak. Mindenfelé holttestek hevertek" - mondta el egy szemtanú. Hárman a helyszínen, 14-en a kórházba szállítás után haltak meg.

A hatóságok közlései szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy öngyilkos merénylet történt, vagy távirányítású pokolgépet hoztak működésbe. A terrorakciót senki nem vállalta magára.

Forrás: AFP/A. Majeed

A tálibok szombaton ugyanebben a térségben támadást intéztek Pesavar nemzetközi repülőtere ellen, amelynek katonai részlege is van az amerikai légierő kiszolgálására. A tíz támadót megölték, de ők előzőleg öt emberrel végeztek.