Valótlannak tűnik a gyerekrabló sasról készült videó

Vágólapra másolva!
Egy YouTube-ra feltöltött, élethűnek tűnő videón egy sas felkapott egy kisgyereket Kanadában, pár méter után azonban elejtette. Az [origo]-nak nyiltakozó sasszakértő szerint valótlannak tűnik a videó, amit megerősített egy kanadai számítógépes animációs iskola is. Az iskola elismerte: az ő diákjai készítették a videót.
Vágólapra másolva!

Furcsa esetről került fel egy élethűnek tűnő videó a YouTube-ra: egy montreali parkban sétáló kisgyereket ragadott el egy sas. A ragadozó madár a babakocsi és a szülő mellől felkapott gyerekkel megpróbált elrepülni, de elejtette.

http://www.youtube.com/v/POx37iFsWrQ?hl=hu_HU&version=3

"Nem tűnik valósnak a videó. Amikor elragadja a gyereket, akkor a szárny tartása nem olyan, mint a megszokott" - mondta az Horváth Márton, Magyar Madártani Egyesület parlagisas-védelmi programvezetője. Hozzátette: a mérsékelt égövben élő sasfajok egy kifejlett - néhány kilós - nyúlnál nagyobb zsákmányt nem nagyon tudnak elragadni, a képen látható gyerek pedig nehezebbnek tűnik.

A szakértő véleménye helytállónak bizonyult: egy kanadai számítógépes animációs iskola, a kanadai National Animation and Design Center honlapján közölte, hogy a videót az ő diákjai készítették. A 3D-s animációt tanuló hallgatók feladata éppen az volt, hogy egészen valósághűvé tegyék az animációval kiegészített filmrészletet.