Egymillió új dokumentumot ígér Assange

Vágólapra másolva!
Egymillió új dokumentumot ígért a Wikileaks alapítója, Julian Assange, aki szerint a kiszivárogtatott információk a világ összes országára hatással lesznek majd.
Vágólapra másolva!

A WikiLeaks több mint egymillió új dokumentumot tervez nyilvánosságra hozni jövőre - nyilatkozta a szervezet alapítója, Julian Assange a CNN-en megjelent hír szerint. Assange nem árult el részleteket a dokumentumokról, de annyit azért elmondott, hogy "a világ összes országára hatással lesznek".

A bejelentést Equador londoni követségének erkélyéről tette, ahol augusztus óta politikai menekültként éli hétköznapjait. A brit hatóságok kijelentették, ha elhagyja az épületet letartóztatják. Assange azt mondta, hogy addig a követségen marad, amíg a britek nyomoznak utána. "Ez az épület, ez az otthonommá és a menhelyemmé vált" - mondta és megköszönte az equadori kormánynak és az ország népének a támogatását.

Assange júniusban menekült a követségre, hogy elkerülje a kiadatását Svédországnak, ahol egy nő megerőszakolása miatt körözik. A Wikileaks alapítója attól is fél, hogy a svéd hatóságok átadják majd az Egyesült Államok kormányának, ahol akár halálbüntetés is várhat rá a kiszivárogtatott dokumentumok miatt, ha bűnösnek találják.

Az alapító változatlanul azt állítja, hogy a svéd hatóságok a Wikileaks miatt keresik. Assange-ot ugyan még nem vádolták meg az Egyesült Államokban, bár ő és támogatói azt állítják egy amerikai bíróság már összeszedte a vádakat ellene. "Amíg ez az erkölcstelen eljárás tart ellenem, és az ausztrál kormány nem védi meg az újságírást és a Wikileakset, addig itt kell maradnom" - mondta.