Tilos tüntetni Újdelhi belvárosában

Vágólapra másolva!
Újdelhiben egy diáklány megerőszakolása miatt tüntetők megpróbáltak betörni az elnöki palotába, ezt követően a rendőrség betiltotta a tüntetéseket a város központjában.
Vágólapra másolva!

Megtiltotta a rendőrség a tüntetéseket az indiai főváros központjában vasárnap, miután előző nap összetűzések voltak a rendőrség és tiltakozók egy jelentős csoportja között; utóbbiak halált követeltek egy diáklány csoportos megerőszakolóira.

A 23 éves lányt Újdelhiben egy héttel ezelőtt egy autóbuszon erőszakolta meg hat férfi, köztük a busz vezetője, miután a gyanútlan lány és kísérője felkéredzkedett a járműre. Előbb kísérőjét, majd a lányt magát is brutálisan összeverték egy vasrúddal, és kilökték őket a forgalomba.

Bár a tetteseket a rendőrség már elfogta, a történtek miatt hatalmas felháborodási hullám öntötte el Indiát: a csoportos erőszak óta folyamatosak a tüntetések Újdelhiben és más nagyvárosokban. Szombaton a tüntetők - akik Igazságot akarunk! Védjétek meg Indiát és a nőket! Akasszátok fel az erőszaktevőket! feliratú transzparensekkel tiltakoztak - megpróbáltak bejutni az elnöki palota körül lezárt területre, ahonnan a biztonsági erők csak vízágyúkat és könnygázt bevetve tudták kiszorítani őket. A rendőrség ezt követően rendelte el a tüntetések tilalmát a parlament és az elnöki palota körzetében.