Bálna vetődött partra New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy hosszúszárnyú bálnát vetett partra a víz New Yorkban. A város strandján rendőrök és önkéntes tűzoltók küzdenek a hatalmas állat életéért.
Vágólapra másolva!

Egy több mint 18 méter hosszú bálnát találtak a járókelők New York egyik homokos strandján - írja a CNN. A metropolisz keleti részén, Queensben partra vetődött állat a megtalálásakor még lélegzett, de a New York-i rendőrség szerint sérültnek tűnt. A hatóságok a CNN képsorai szerint tűzoltófecskendővel locsolták, hogy nedvesen tartsák.

A rendőrség szerint az állat valószínűleg hosszúszárnyú bálna. Méretei alapján a partra vetődött állat egy viszonylag fiatal példány. A CNN korábban 9 méteres hosszúságúként (30 láb) írta le a bálnát, de jelenleg már 18 méteresként hivatkoznak rá - a többi amerikai médiumhoz hasonlóan.


Videó a partra vetett bálnáról
A bálnát helyi idő szerint szerda reggel 10.40-kor, magyar idő szerint 16.40-kor fedezte fel egy helyi lakos reggeli kocogás közben. Értesítette a rendőrséget, amely azonnal ki is vonult. A hatóságok próbálják nedvesen tartani, hogy az állat lélegezni tudjon, és segítséget kértek egy tengerbiológiai kutatással foglalkozó alapítványtól.

A helyi önkéntes tűzoltók képeket is feltöltöttek az internetre a bálnáról, ezeket itt nézheti meg.