Kalózok elleni harcra edz az orosz hadiflotta

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtizedek legjelentősebb hadgyakorlatába kezd az orosz haditengerészet. A gyakorlat célja a terrorizmus és a kalózok elleni harcra való felkészülés. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évtizedek legnagyobb haditengerészeti gyakorlatát tartják meg január végén az orosz haditengerészet valamennyi flottája részvételével - jelentette be szerdán a moszkvai védelmi minisztérium. A hadgyakorlat során az Északi-tengeri, a Balti-tengeri, Fekete-tengeri és a Csendes-óceáni Flotta egységei a Fekete- és a Földközi-tengeren hajtják végre a kitűzött feladatokat.

A nagyszabású haditengerészeti gyakorlat az orosz hadsereg erre az évre betervezett feladatai közé tartozik. Célja olyan erők létrehozása, amelyek Oroszország határain kívül hajtanak végre együttes akciókat. A gyakorlat keretében a tengerészgyalogság és légi deszantosok behajózását is gyakorolják az észak-kaukázusi partokról.

Az orosz hadiflotta egységei az összevont hadgyakorlatra tavaly decemberben megkezdték a felkészülést, amely magába foglalja a felderítés gyakorlását, a parancsnoki stáb előzetes felkészítését, valamint a terrorizmus és a tengeri kalózok elleni fellépésre való felkészülést. Moszkva felkészül arra is, hogy szükség esetén kimenekítse Szíriában lévő több ezer orosz állampolgárát. A védelmi minisztérium december közepén bejelentette, hogy több hajót is a Földközi-tengerre vezényeltek.