Sziklának csapódtak a motoros szánnal

Vágólapra másolva!
Hatan meghaltak az olaszországi Cermis hegyen, amikor sziklának csapódott egy éjszaka közlekedő motoros szán. Mind a hat áldozat orosz állampolgár.
Vágólapra másolva!

Hatan meghaltak egy motoros szán balesetében péntek este Észak-Olaszországban, a Cermis hegyen. A halálos áldozatok valamennyien orosz állampolgárok voltak - közölte Anna Bulatova milánói orosz alkonzul. Közlése szerint a halálos áldozatok közül - a korábbi jelentésekkel ellentétben - négy nő, kettő pedig férfi. Két további férfit súlyos sérülésekkel egy trentói kórházban ápolnak.

Az életüket vesztettek közül öten, illetve az egyik sérült krasznodari illetőségű (Dél-Oroszország) orosz állampolgár, és egy orosz utazási iroda szervezésében érkeztek Olaszországba. A szerencsétlenség hatodik halottja és a másik sérült az üdülőhelyen idegenforgalmi szakemberként dolgozott.

A szán - amely utánfutót is húzott - egy kivilágítatlan sípályán közlekedett a baleset idején, mintegy 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. A sötétben kicsúszott a pályáról, utasai pedig kirepültek belőle, és többen sziklának csapódtak. A szán száz métert zuhant az olasz média közlése szerint. A baleset két súlyos sérültjét helikopteren szállították el a helyszínről. A motoros szánt a hatóságok feltételezése szerint az egyik áldozat vezette.