Belerohant a kikötőbe egy zsúfolt komp New Yorkban

new york, komp, Belerohant a kikötőbe egy zsúfolt komp
Vágólapra másolva!
Belerohant a kikötőbe a reggeli csúcsforgalomban egy komp New Yorkban, a balesetben legalább 57 ember megsérült. A hajótest elején hatalmas lyukat ütött az ütközés, a lökés ereje sok utast a levegőbe repített.
Vágólapra másolva!

Legalább 57 ember megsérült New Yorkban, amikor egy komp Manhattan egyik dokkjának ütközött. A hajótest annyira belefúródott a dokkba, hogy hatalmas lyuk keletkezett az elején. Két sérült állapota válságos, kilencé súlyos.

Helyi idő szerint szerdán reggel, háromnegyed kilenckor történt a baleset. A New Jersey állambeli Highlandsből Manhattanbe tartó komp fedélzetén az ötfőnyi személyzet mellett mintegy 340 utas tartózkodott, főként ingázó New York-i munkavállalók. A hatóságok vizsgálják a baleset okát. A hajó - egy háromszintes, Seastreak Wall Street nevű komp - a Seastreak vállalat tulajdonában van. Amerikai médiaforrások a cég egyik alkalmazottjára hivatkozva azt közölték, hogy a komp kormányozhatóságával az elmúlt időben gondok voltak.

Hatalmas lökést éreztünk, olyan volt, mintha egy autóbalesetet éltünk volna át. Néhányan felrepültek a levegőbe, majd visszazuhantak a fedélzetre - emlékezett vissza az egyik utas, Elizabeth Banta.

A szemtanúk szerint már több utas várakozott a lépcső tetején, a kiszállásra várakozva, amikor az ütközés történt. Őket a lökés ledöntötte a lábukról. Sok ember szenvedett vérző fejsérülést, és sokakat hordágyon vittek el a mentők a helyszínről.

Legutóbb 2010-ben történt hasonló az Egyesült Államokban: egy meghibásodás miatt egy komp a Staten Island-i kompkikötőbe csapódott, akkor 36 ember sérült meg. Ugyanez a hajó nem először ütközött: 2003-ban már szintén volt egy baleset New York partjainál, akkor 42 ember sérült meg, és 11-en meg is haltak.

Forrás: AFP/Emmanuel Dunand
További képekért kattintson!