Robbantottak öt görög újságíró lakásánál

Vágólapra másolva!
Öt neves görög újságíró lakásánál követtek el robbantásos merényletet ismeretlen tettesek péntek hajnalban - jelentette be a görög rendőrség.
Vágólapra másolva!

A spanyol EFE hírügynökségnek nyilatkozó rendőrségi források szerint kisebb propángázpalackot tartalmazó, házi készítésű robbanószerkezetet használtak a főváros öt különböző pontján, a jelek szerint összehangolt akciókról volt szó. Senki nem sérült meg, és komoly anyagi károk sem keletkeztek.

A merénylők célkeresztjébe Andonisz Liarosz, a Mega magán-televízió munkatársa (a baloldali Pánhellén Szocialista Mozgalom - PASZOK volt képviselőjelöltje), Andonisz Szkilakosz, az AMNA közszolgálati hírügynökség újságírója, Hrisztosz Konsztasz, az Alter televízió volt munkatársa, Petrosz Karsziotisz, az Alpha televízió reggeli műsorvezetője, valamint Jorgosz Ikonomeasz, a Mega televízió műsorvezetője került.

Ikonomeasz pénteki műsorában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy manapság bizonyos erők azt hiszik, meg lehet változtatni a világot ilyen módszerekkel.

Szimosz Kedikoglu görög kormányszóvivő ugyancsak pénteken adott nyilatkozatában kifejtette: a merénylőknek az a céljuk, hogy ilyen támadásokkal félemlítsék meg a tájékoztatási eszközök világát, ami a demokrácia létfontosságú közege. A szóvivő a legfőbb ellenzéki pártot, a Radikális Baloldali Szövetséget (Sziriza) vádolta azzal, hogy szítja az erőszakot.