Román maffiózók öt és fél kilós pokolgéppel akartak ölni

Vágólapra másolva!
Robbantásos alvilági leszámolást hiúsítottak meg a kelet-romániai Karácsonykőn (Piatra Neamt) a hatóságok - közölte pénteken a román szervezett bűnözés elleni ügyészség.
Vágólapra másolva!

A rendőrök három gyanúsítottat értek tetten péntek hajnalban, amint egy katonai robbanóanyagból házilag készített pokolgépet szereltek egy ismert alvilági figura, Bogdan Mararu autója alá.

Mararu már túlélt egy leszámolási kísérletet 2010-ben: csak könnyebben sérült meg, amikor egy rivális klán tagjai 2010-ben egy kávézóban testvérét agyonlőtték. Az akkori eset kapcsán leváltották a román rendőrség parancsnokát és egy államtitkárt.

A hatóságok pénteken lezárták a környéket, amíg a Bukarestből érkezett tűzszerészek hatástalanítják a bombát. A román hírtelevíziók értesülése szerint egy 5,5 kiló TNT-nek megfelelő robbanóerejű C4-es plasztikbombáról van szó. A vádhatóság közleményéből kiderült, hogy a tetteseket hosszabb ideje megfigyelték: a tettenérés információs és logisztikai hátterét a Román Hírszerző Szolgálat biztosította.