Együtt ölette meg magát az ikerpár

Vágólapra másolva!
Eutanáziát kért egy süketen született ikerpár Belgiumban, mivel megtudták, hogy meg is fognak vakulni, és nem akartak úgy élni, hogy nem látják egymást.
Vágólapra másolva!

Eutanáziát kért egy egypetéjű ikerpár mindkét tagja, miután megtudták, hogy mindketten meg fognak vakulni - olvasható az Independentben. A 45 éves, süketen született ikerpár arra hivatkozva kért eutanáziát, hogy soha többet nem fogják látni egymást.

A meg nem nevezett testvérpárnak decemberben adták be a halálos injekciót Brüsszelben. A műveletet vezető doktor azt mondta, az ikrek nagyon boldogok voltak, mert számukra szenvedéseik végét jelentette a halál. A testvérek egész életüket egymás közelében töltötték, mindketten cipészként dolgoztak.

2011-ben összesen 1133 eutanáziaeset volt Belgiumban, ez az összes haláleset egy százaléka volt az országban. Belgium Hollandia után a második ország volt, amelyik legalizálta az eutanáziát. Azóta Luxemburg és Svájc csatlakozott hozzájuk, valamint az egyesült államokbeli Oregon, Washington és Montana államok.