Húsz éven át magyarnak adta ki magát egy olasz bűnöző

Vágólapra másolva!
Kopp János néven, magyar papírokkal bujkált egy lopásért, csalásért, hamisításért és uzsorázásért körözött olasz bűnöző Szicíliában. A bűnöző saját magát buktatta le, amikor a helyi csendőrségen panaszkodott hibás személyi adatai miatt.
Vágólapra másolva!

Magyar névvel és magyar dokumentumokkal menekült a letartóztatás elől egy olasz bűnöző, aki végül Szicíliában került rendőrkézre - írták a keddi szicíliai újságok. Kopp János néven élt a szicíliai Agrigentótól nem messze lévő Licata városában az 50 éves Marco Battaglieri.

Az olasz hatóságok által húsz éve körözött férfi magyar személyazonossággal és magyar dokumentumokkal tudott elbújni a lopás, csalás, hamisítás és uzsora miatt rá kiszabott tíz év börtönbüntetés alól.

Végül saját maga árulta el az identitását. Licata csendőrségén panaszt emelt a személyi adatainak a nyilvántartásában történt hiba miatt. A hatóságok gyanút fogtak, és házkutatást tartottak az otthonában, ahol tucatnyi hamis dokumentumot találtak. Olasz sajtóértesülések szerint Battaglierivel szemben a magyar hatóságok 2012-ben európai körözést rendeltek el negyven különböző csalási eset miatt.