Emberrablást szimulált egy 11 éves gyerek

Vágólapra másolva!
Egy Xinzo de Limiában élő spanyol fiú kreatív módon igyekezett elterelni a szülei figyelmét a különleges tanári fogadóóráról, ami srác tanulmányi eredményéről szólt volna: a 11 éves fiú megrendezte saját elrablását.
Vágólapra másolva!

Hétfőn éjjel egy 11 éves spanyol gyerek SMS-t küldött a rendőrként dolgozó apjának, hogy megüzenje: a fiát elrabolták - írja a Guardian. Amikor az apja visszahívta az SMS-t küldő számot, a gyerek igazolta a rémisztő tényt. Azt mondta apjának, hogy miközben vitte le a szemetet, elkapták az utcán, és bezárták egy kocsi csomagtartójába, fogalma sincs hova vitték, csak azt, hogy az autó, amivel elrabolták egy kék Seat volt - mesélte a rémült apának az elrablás történetét.

Az apa ezután rögtön felhívta a parancsnokait, és a fiút a tartomány összes rendvédelemmel foglalkozó szervezete elkezdte keresni. Útakadályokat emeltek és országos körözést adtak ki a kék Seatra. Még a szomszédos Portugália rendőrségét is értesítették arra az esetre, ha az emberrablók elhagyták volna az országot. A helyi újságok rögtön megírták internetes oldalaikra a hírt, és megrázó képeket tettek fel a rendőrségi úttorlaszokról.

Két óra elteltével a rendőr apának feltűnt, hogy hiányzik a család tulajdonában lévő másik lakás kulcsa. A másik lakásban az apa hamar megtalálta az emberrablásosat játszó fiút, aki a fogadóórától való félelemmel magyarázta tettét. Arról nem érkeztek hírek, hogy a szülők találkoztak-e a tanárokkal, vagy elhalasztották a megbeszélést.