Tényleg ölt tálibokat Afganisztánban Harry herceg

Vágólapra másolva!
Hétfőn hazatért az afganisztáni hadszíntérről a brit trónörökös: Harry herceg megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint bevetései során tálib lázadókkal végzett.
Vágólapra másolva!

Károly walesi herceg kisebbik, 28 éves fia január 21-én épségben tért vissza az afganisztáni frontról. A brit uralkodó unokája szeptember óta teljesített szolgálatot az afganisztáni tűzvonalban.

Helikopterről lőtte a tálibokat

A trónörökös egy harci helikopter lövészeként vett részt bevetéseken, és megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, amelyek szerint ezek során tálib lázadókkal végzett. Harry herceg a BBC brit közszolgálati médiumnak elmondta, hogy osztagának tagjai elég sokat tüzeltek a bevetések alatt. "Ha a harctéren olyanok tartózkodtak, akik rosszat akartak tenni csapataink embereivel, azokat kivontuk a forgalomból."

Forrás: MTI/EPA/John Stillwell
Harry herceg egy harci helikopter fedélzetén (még több fotó a képre kattintva)

A legnagyobb nemzetközi sajtóorgánumok még korábban interjút készíthettek Harry herceggel katonai bevetéseiről, de ezeket csak hétfőn publikálhatták, miután a trónörökös már elhagyta Afganisztánt.

Nem viselkedett eléggé hercegként

A herceg nyilatkozott tavalyi botrányáról is: nyáron ugyanis meztelen fotók jelentek meg róla, amelyek egy Las Vegas-i szálloda VIP-lakosztályában készültek. Harry herceg ezzel kapcsolatban elmondta, hogy talán ezek készültekor talán túlságosan katonaként, nem pedig hercegként viselkedett.

Bár beismerte, hogy a kompromittáló fotókkal szégyent hozott magára és a családjára is, megfogalmazása szerint ezek a képek egy olyan privát helyen készültek, ahol nem számíthatott magánszférájának megsértésére.