Három évet kaphat az indiai erőszakoló

Vágólapra másolva!
Fiatalkorú, ezért ha bűnösnek találják is, legfeljebb három évet kaphat a decemberben megerőszakolt és meggyilkolt lány egyik támadója.
Vágólapra másolva!

Fiatalkorúként állhat a bíróság elé annak a decemberben megerőszakolt indiai lánynak az egyik támadója, aki így legfeljebb három évet kaphat. A lány belehalt a támadásba - közölte a brit Guardian hétfőn.

A döntés után a lány apja nem tetszésének adott hangot, mint mondta, nem lehet a fiút fiatalkorúnak tekinteni a szörnyű tettei után. A bíróságon korábban nem emeltek vádat a fiú ellen, mert abban bíztak, hogy a hatóságok nagykorúnak nyilvánítják majd. A nemi erőszakot elkövető öt férfi ügyvédje szerint védencei nem fogják bűnösnek vallani magukat a bíróságon, korábban az egyikük azzal vádolta meg a rendőröket, hogy megkínozták.

December 16-án egy újdelhi lány a barátjával moziba ment, hogy megnézze a Pi életét. A csodálatos túlélésről szóló film utáni este azonban végzetes rémálommá vált a számukra. Felszálltak egy buszra, amelyről azt hitték, hazajutnak vele. Csakhogy a jármű valójában csali volt: a rajta tartózkodók kimondottan lányokra vadásztak, azzal a céllal, hogy a mozgó járműben erőszakolják meg őket. A lányt és a barátját megverték, a lányt pedig megerőszakolták, többen és többször is, az erőszak során vasrudat is használtak. Utána megint megverték őket, és mindkettejüket kidobták a járműből, a lányon áthajtani is megpróbáltak. A nő olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy két héttel az eset után életét vesztette. Az ügy nagy port kavart Indiában.