Kannibálokat végeztek ki Észak-Koreában

Vágólapra másolva!
Két embert kivégeztek kannibalizmus miatt, az országban tízezren haltak éhen egy jelentés szerint.
Vágólapra másolva!

Az Asia Press által publikált beszámoló szerint tízezer ember halt éhen Észak-Koreában, és az éhínség miatt megjelent a kannibalizmus az országban - olvasható az Independentben. A beszámoló szerint két embert kivégeztek kannibalizmus miatt. Az egyik kivégzett az unokája holttestét ásta ki a sírjából, hogy megegye, míg a másik két gyerekét ölte meg azért, hogy ehessen a húsukból.

"A falumban májusban végeztek ki egy férfit, mert megölte két gyerekét, és megpróbálta megenni őket. Az esetet a felesége jelentette, mert a férfi őt is megkínálta" - mondta az Asia Pressnek egy helyi férfi. A japán hírügynökség jelentése azért tekinthető megbízhatónak, mert állítólag kiépített hálózata működik Észak-Koreában. Észak-Korea nem kommentálta a cikk állításait.

Forrás: AFP/WFP
Alultáplált gyerekek Észak-Koreában. Képünk illusztráció

Az ENSZ kedden terjesztette ki szankcióit Észak-Korea ellen, miután decemberben első ízben Föld körüli pályára állított egy műholdat. A nyugati országok szerint Észak-Korea a műholdfellövés örvén újabb ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre, amelyet az eddigi ENSZ-határozatok tiltanak számára.