Sütiszörnnyel zsarolják a kekszgyárost

Vágólapra másolva!
A német Bahlsen kekszgyár szecessziós épületének bejárata fölül fényes nappal lopták el a 100 éve ott lógó húszkilós, aranyozott bronzkekszet. A tolvajok most zsarolnák Herr Bahlsent.
Vágólapra másolva!

Nem enged a zsarolásnak, de hajlandó jótékonysági akciót indítani a Bahlsen német édességgyár, amelynek hannoveri székházáról tolvajok ellopták a 100 éve ott lógó cégemblémát, egy húszkilós aranyozott bronzkekszet.

A német rendőrséget két hete foglalkoztató rejtélyes bűnügy váratlan fordulataként névtelen levélben zsarolták meg az állítólagos elkövetők a Leibniz márkanevű kekszről Európa-szerte ismert patinás céget: követelték, hogy a cég ajándékozza meg a hannoveri gyermekkórház összes ápoltját keksszel, "méghozzá tejcsokoládéssal", a nyomravezetőnek felajánlott 1000 euró jutalmat pedig adják oda egy állatmenhelynek. Az újságból kivágott betűkből összeállított szöveg mellé a feladók mellékeltek egy fotót, amelyen egy, a Szezám utca című gyermeksorozat kekszrajongó alakjának, Sütiszörnynek a jelmezébe öltözött ember beleharap az ellopott óriáskekszbe. A rendőrség vizsgálja, hogy a fotó valódi-e.

Werner M. Bahlsen cégfőnök visszautasította szerdán a zsarolást, de közölte, hogy ha visszaadják a vállalat számára nagy eszmei értékű cégért, hajlandó jelentős "szociális akciót" indítani, amelynek keretében 52 ezer Leibniz kekszet osztanának szét 52 szociális intézményben.

Az édességgyár szecessziós hannoveri székháza díszítésének részét képező, ötméteres magasságban elhelyezett félméteres aranyozott bronzkekszet szemtanúk szerint január 11-én két overallos férfi szerelte le fényes nappal.

A vállalat tagadja, hogy reklámfogásról lenne szó. "Mi egy komoly cég vagyunk, ilyesmivel sosem viccelnénk" - mondta Werner H. Bahlsen.