Tudja a Bolsoj igazgatója, ki öntötte le savval

Vágólapra másolva!
Bizonyos támadójának kilétében Szerfej Filin, a moszkvai Bolsoj művészeti igazgatója, akinek arcába januárban öntöttek savat. Filin a BBC-nek beszélt erről, és kezeléséről.
Vágólapra másolva!

Teljesen biztos benne, ki öntötte le savval - állítja Szergej Filin, a világhírű moszkvai Nagyszínház, a Bolsoj művészeti igazgatója. Filin - aki súlyos arc- és szemkárosodást szenvedett a múlt hónapban történt támadásban - úgy véli, a támadó célja az ő eltávolítása, illetve a balett hírnevének tönkretétele volt. A tettes kilétét azonban nem árulta el, közölte, megvárja, amíg a nyomozók is eljutnak odáig, hogy erről hivatalos bejelentést tegyenek.

Filint a január 17-i támadás óta ötször műtötték, és továbbra is kórházi megfigyelés alatt tartják. Azt mondta, tudta, hogy többeknek nem tetszik az ő vezetési stílusa, de azt hitte nincsenek kimondott ellenségei.

Az igazgató arról is beszélt a BBC-nek adott interjújában, hogy úgy érzi, van még némi reménye, hogy saját szemével láthassa gyerekeit. Azt is mondta, túl könnyelműen vette a támadás előtt őt ért fenyegetéseket, és hogy egy pap segítségével már meg is bocsátott támadóinak, és szeretné, ha ezt ők is megértenék. "Mert majd isten ítélkezik fölöttük."