Magyar bankrablót fogtak Las Vegasban

Vágólapra másolva!
A pénz közé rejtett nyomkövető buktatta le H. Tamást, aki 6500 dollárt lopott egy bankfiókból Las Vegasban. A férfi lejárt diák- és munkavállalási vízummal tartózkodott az USA-ban. Kórházban kezelik, mert egy rá lövő rendőr megsebesítette.
Vágólapra másolva!

Megsebesítettek és elfogtak egy magyar férfit, aki kirabolt egy bankot Las Vegasban - írta a Las Vegas Review-Journal.

A 40 éves H. Tamást a U.S. Bankból elrabolt bankjegyek közé elrejtett nyomkövető segítségével fogták el. A magyar elkövető 6500 dollárt (mintegy 1 millió 400 ezer forintot) zsákmányolt a szombaton elkövetett bankrablással. A férfi egy 44-es revolvert és egy légpisztolyt használt a bűncselekményhez.

A bankrablóra a nyomkövető jelét észlelő rendőrök találtak rá, amikor éppen az autójára felvett zálogkölcsönt akarta kifizetni. H. Tamás nekihajtott a járőrkocsinak, majd futva menekült, egy magánházon és egy másik kertjén áthatolva. Ez utóbbinak tulajdonosa megakadályozta, hogy az elkövető bemásszon az ablakán és utána lőtt.

Nem tudni, hogy a lakó lövése talált-e, de az egyik rendőr biztosan megsebesítette H. Tamást. A magyar férfit, aki azt vallotta, hogy "szüksége volt" a pénzre, letartóztatták és kórházba vitték. Emberölési kísérlettel, rablással, a rendőrséggel való szembeszegüléssel és magánlaksértéssel vádolják.

H. Tamás lejárt diák- és munkavállalói vízummal tartózkodik az Egyesült Államokban. A férfi Los Angeles-i lakos, csütörtökön érkezett Las Vegasba.