A magyar tábor közelében robbantottak Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Néhány kilométerre a magyarok táborától robbantottak bombát Afganisztánban. Magyar katonák nem sebesültek meg a merényletben.
Vágólapra másolva!

Bomba robbant csütörtökön az észak-afganisztáni Puli-Humriban, Baglán tartomány székhelyén. Baglánban állomásoznak többek között magyar katonák is, de közülük senki sem sérült meg a támadásban - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére. A tárca szerint a robbantás 3-4 kilométerre történt attól a tábortól, ahol a magyar katonák laknak.

A Khaama Press angol nyelvű internetes újság azt írta, egyelőre nem tudni, hogy a városban történt "viszonylag nagy erejű" robbanást út mentén elhelyezett pokolgép okozta, vagy öngyilkos merénylő követte el. Szemtanúk szerint legalább egy ember megsebesült a robbanásban. A hírportál úgy tudja, több lakóház és üzlet is megrongálódott a merényletben, amit eddig egyetlen csoport sem vállalt magára.

Magyarország 2006 óta működtet tartományi újjáépítési csoportot az Afganisztán északi részén fekvő Baglán tartományban. A magyarok építettek már utat, egészségügyi központokat, iskolákat, kutakat, kis erőműveket, részt vettek a helyi biztonsági erők képzésében és árvízi védekezésben is. A PRT várhatóan 2013 tavaszán fejezi be a munkát, akkor tér haza a jelenleg ott tartózkodó száztíz katona.