Vágólapra másolva!
A Sandy hurrikán után most az évtized hóvihara csapott le New Yorkra és a keleti part több államára. Háztartások százezrei vannak áram nélkül. A légi és a földi közlekedés is megbénult.
Vágólapra másolva!

Elérte a New Yorktól Bostonig tartó amerikai partszakaszt a hatalmas hóvihar. Bostontól északnyugatra már 35 centiméteres hó esett, Connecticut állam északkeleti részén majdnem ugyanennyi. Az északkeleti országrészben szombat hajnalra már 350 ezer háztartás és vállalkozás volt áramszolgáltatás nélkül.

Massachusetts, Connecticut, Rhode Island és New York államokban szükségállapotot hirdettek ki pénteken.

Forrás: AFP/Getty Images/Mario Tama
Boston hó alatt. További képekért kattintson!

A Nemo névre keresztelt vihar miatt 4300 repülőjáratot töröltek pénteken és szombaton, ezek többsége New Yorkba, illetve Bostonba tartott volna, vagy onnan szállt volna fel. A két város repülőtereit péntek délután lezárták.

Meteorológusok szerint évtizedek óta a legsúlyosabb hóviharral van dolguk a térségben élőknek. Az embereket arra kérték, hogy maradjanak otthon. A vihar csaknem 25 millió embert érint.

Forrás: AFP/Mehdi Taamallah
A Time Square-en nem egyszerű a közlekedés. További képekért kattintson!

New York több része még nem heverte ki a Sandy hurrikán tavaly októberi pusztítását. A hóvihar miatt itt még súlyosabb károkra számítanak.