Három halott egy bírósági lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel egy fegyveres kezdett lövöldözni egy amerikai bíróságon. A férfi megölt két nőt, és megsebesítette a bíróság biztonsági személyzetének két tagját. A lövöldözőt a rendőrök agyonlőtték.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt, köztük az a lövöldöző is, aki tüzet nyitott Delaware állam Wilmington városának egyik bíróságán hétfőn reggel - írja a CNN amerikai csatorna online oldala. A fegyveres támadó két nővel végzett, akik közül Dennis Williams wilmingtoni polgármester szerint az egyik a támadó különváltan élő felesége volt. A rendőrök a bíróság előterében felvették a tűzharcot férfival, majd végeztek vele.

A biztonsági emberek közül ketten nem életveszélyesen megsebesültek. A helyi és a szövetségi hatóságok emberei az incidens után kiüríttették és átvizsgálták a 12 szintes bírósági épületet.

Wilmington rendőrfőnöke hétfőn egy philadelphiai kerekasztal-konferenciára volt hivatalos, amelyen a hatóságok és a kongresszus képviselői a delaware-i illetőségű Joe Biden alelnök részvételével éppen a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos kérdéseket készültek megvitatni.