Azonosították a kaliforniai rendőrgyilkost

Vágólapra másolva!
Fogászati kezelőlapja segítségével tudták csak azonosítani a kaliforniai rendőrgyilkos Christopher Dorner holttestét.
Vágólapra másolva!

Azonosították a rendőrgyilkosságokkal gyanúsított kaliforniai exrendőr, Christopher Dorner holttestét. Dorner teljesen összeégett, csak korábbi fogászati röntgenje alapján ismerték föl. A San Bernardino-i rendőrség bejelentése hivatalosan is véget vetett a Dorner utáni hajtóvadászatnak. A volt rendőr két másik rendőrt, és egy fiatal párt ölt meg egy hét alatt a rendőrség ellen indított háborújában.

Dorner, akit hat napon át hiába keresett a rendőrség, kedden (helyi idő szerint) betört egy házba Big Bear Lake településen, megkötözte az ott lakó párt, és a terepjárójukkal próbált a térségből elmenekülni. A San Bernardino megyei seriffi hivatal szerint a rendőrség az autólopással kapcsolatos bejelentés nyomán vette üldözőbe a nagy erőkkel körözött Dornert.

A magát végül egy faházban elbarikádozó férfi a hatóság embereivel vívott tűzharcban megsebesített két seriffhelyettest, akik közül az egyik a kórházba szállítás után meghalt. A konfrontáció során több száz lövés dördült el - írta Pogár Demeter, az MTI washingtoni tudósítója.

Los Angeles polgármestere vasárnap egymillió dollárt ajánlott fel annak, aki a feltételezett rendőrgyilkos nyomára vezeti a hatóságokat, a rendőrséghez azóta mintegy ezer bejelentés érkezett. A rendőrségtől elbocsátott 33 éves Dorner "nem hagyományos és aszimmetrikus háborút" hirdetett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. A férfit a rendőrség szerint azért bocsátották el, mert bizonyítást nyert, hogy hamis tanúvallomást tett. Azóta többször is eredménytelenül próbált visszakerülni a testületbe.