Ezrek tüntettek a kilakoltatás ellen Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Spanyolországszerte szinte minden városban tüntettek a kilakoltatások ellen. A tüntetők a kilakoltatásokkal foglalkozó képviselőkre akarnak hatni.
Vágólapra másolva!

Ezrek tüntettek szombaton Madridban, Barcelonában és mintegy ötven más spanyol városban az adósságuk törlesztésére képtelen családok kilakoltatása ellen, és követelték, hogy a parlament törvénnyel védje meg őket.

A Kilakoltatások Áldozatainak Platformja nevű szerveződés adatai szerint a pénzügyi világválság 2008-as kezdete óta több százezer ember vesztette el Spanyolországban az otthonát a kilakoltatások miatt. A spanyol parlament a héten egyezett bele, hogy vitát nyisson a kérdésről, miután a szervezet 1,4 millió aláírást gyűjtött össze az ügy napirendre tűzése érdekében. A törvény szerint elég lett volna 500 ezer aláírás is.

A szombati tüntetés megszervezésével a platform nyomást akar gyakorolni a képviselőkre, hogy gyors ütemben hozzanak törvényt az adósok védelmében. Spanyolországban a gazdasági válság miatt 26 százalékos a munkanélküliség, és az ingatlan tulajdonosok közül sokan a munkájuk elvesztése matt nem tudják fizetni a jelzáloghitelek részleteit.