Magyar fiatalokat vertek meg Szabadkán

Vágólapra másolva!
Bokszerrel és csavarhúzóval vertek meg magyar fiatalokat Szabadkán. Az öt magyarra több mint 10 szerb támadt rá vasárnap hajnalban, az egyik magyar kettős állampolgár, ő Magyarországon tesz majd feljelentést.
Vágólapra másolva!

Öt magyar fiatalt vertek meg Szabadkán - közölte a vajdasági magyar sajtó. A szabadkai Pannon RTV televízió híradása szerint az incidens vasárnap hajnalban történt Szabadka központjában. A "tíznél is népesebb szerb ajkú társaság" azért támadt a magyar fiatalokra, mert magyarul beszéltek. A magyar fiatalok az egyik szórakozóhelyről át akartak menni egy másikba, és ekkor rájuk rontottak, és ütni kezdték őket.

"Az egyikük arcán mély sebet ejtett egy bokszer. Mivel csavarhúzót is láttak a támadóknál, a fiúk megpróbáltak elmenekülni" - írja honlapján a Pannon tévé. Az egyik áldozat elmondta, hogy kettős állampolgár, és mivel Magyarországon él, ott kíván orvoshoz menni, és feljelentést is ott tesz majd, mivel nem bízik a szerb hatóságokban.

Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton tárgyalt Újvidéken Ivica Dacic miniszterelnökkel a vajdasági közbiztonsági helyzetről, és egyetértett vele abban, hogy felül kell vizsgálni a büntetőjogi előírások azon rendelkezéseit, amelyek a nemzetek közötti incidenseket szabályozzák. Abban is megállapodtak, hogy azokban a községekben, ahol az utóbbi időben etnikai indíttatású események történtek, a rendőrség mellett szükség esetén a csendőrséget is bevetik.